skip to Main Content

Het verhaal uit Ethopië

Vanwege het NoorderBasis-jaarthema hebben jullie onze kaartenset met kaartenhouder in een tasje ontvangen. Met veel plezier vertellen we het verhaal hierachter. Deze houten kaarthouders en de linnen tasjes zijn door ambachtslieden in Ethiopië met veel liefde en aandacht met de hand gemaakt. Hier hebben 18 mannen en vrouwen gedurende drie maanden aan gewerkt. Daarnaast is er door zeven begeleiders uit de community de begeleiding gegeven, om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit betekent dat 25 gezinnen zich geen zorgen hoefden te maken over inkomen en eten. En niet onbelangrijk; kennis, eigenwaarde en voldoening krijgen.

Bekijk hieronder hoe de mannen en vrouwen aan de kaartenhouders en tasjes werkten.

NoorderBasis jaarthema David

NoorderBasis: Jaarthema David

Samenwerking

Deze medewerkers wonen in en rondom Debre Zeit, waar ze dagelijks naar een ontwikkelingsproject komen. Ze worden hier geschoold in het hout en textiel bewerken, verdienen een eerlijk salaris en krijgen een goede maaltijd. Ook krijgen hun kinderen de kans om naar school te gaan. Alhoewel scholing gratis is, moeten boeken en uniformen zelf betaald worden. Hier worden de kinderen in het project van voorzien, zodat ook zij de kans krijgen op ontwikkeling. Omdat iedereen een waardig bestaan verdiend. 

Werkloosheid is één van de grootste problemen in Ethiopië. Met name de weduwen, alleenstaande ouders en gehandicapten hebben het zwaar, omdat er voor hen vrijwel geen voorzieningen zijn. Hiervoor is dit project opgezet waar verschillende ambachten worden uitgevoerd. Speciaal voor NoorderBasis hebben deze medewerkers in de maanden april tot en met augustus deze kaartenhouders en tasjes mogen maken. Naast de werkgelegenheid binnen het project, levert deze opdracht ook op economisch vlak voordelen op. Win win!

NoorderBasis_David_Ethiopie_1
NoorderBasis Ethiopie

I am because you are

Ook al wonen we duizenden kilometers bij elkaar vandaan, door onder andere dit project brengen we twee werelden dichter bij elkaar. Een Ethiopisch gezegde zegt I am because you are: de ene mens kan niet zonder de ander bestaan. Met het produceren van deze producten in Ethiopië voegen we iets toe in elkaars leven. Voor jullie een unieke attentie die past bij ons jaarthema, voor de medewerkers in Ethiopië een eerlijk loon.

 

De kaartenhouder is een op maat gemaakt product van UBUNTU lifestyle

Noorderbasis_David_Ethiopie_2
NoorderBasis_David_Ethiopie_2
Back To Top